Legrand Türkiye'de Çeşitlilik Sertifikası'nı Kazanan İlk Üretim Şirketi Oldu

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için geliştirdiği ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Türkiye Grubu, Arborus tarafından oluşturulan ve Bureau Veritas Certification tarafından denetlenen Avrupa ve Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çeşitlilik Sertifikası'nı (GEEIS) almaya hak kazandı.

Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini de içine alan çeşitlilik ve kapsayıcılık çalışmalarımızla 2024 yılının başında Avrupa ve Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Standartı’na (GEEIS) göre bağımsız bir kuruluş tarafından sertifikalandırıldık. Bu sertifikayı Türkiye’de alan ilk üretim şirketiyiz.” ifadelerinde bulunuyor.

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için geliştirdiği ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Türkiye Grubu, Arborus tarafından oluşturulan ve Bureau Veritas Certification tarafından denetlenen Avrupa ve Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çeşitlilik Sertifikası’nı (GEEIS) almaya hak kazandı. Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu oluşturduğumuz kurumsal sosyal sorumluluk yol haritaları kapsamındaki ana hedefler doğrultusunda, önceliklerimizden biri de toplumsal cinsiyet eşitliğinin de içinde yer aldığı çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik etmektir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini de içine alan çeşitlilik ve kapsayıcılık çalışmalarımızla 2024 yılının başında Avrupa ve Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Standartı’na (GEEIS) göre bağımsız bir kuruluş tarafından sertifikalandırıldık. Bu sertifikayı Türkiye’de alan ilk üretim şirketiyiz. Şu ana kadar bu alanda yaptığımız çalışmaların onandığını görmek bize yeni projelerimiz için güçlü bir motivasyon kaynağı oldu.” dedi.

“Kapsayıcılık ve Çeşitliliği Kucaklayan Bir Kurumuz”

Kapsayıcılık ve çeşitliliği kucaklayan bir kurum olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı en önemli hedeflerinden biri olarak gördüklerini dile getiren Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, kurumsal sosyal sorumluluk yol haritamız doğrultusundaki hedeflerinden biri de yönetim pozisyonlarının yüzde 30 seviyesinde kadınlar tarafından doldurulmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Gül Sevinç Selçuk, “Toplam çalışan sayımızın yüzde 50’si kadın ancak yalnızca kadın istihdamının yüksek olmasını yeterli görmüyoruz ve yönetim kadrosundaki kadın oranını da takip ediyoruz. Legrand Türkiye Grubu’nun 2024 hedefi olan yönetim kadrosunda yüzde 30 kadın oranını gerçekleştirmiş durumdayız. Güncel olarak yönetim kadrosundaki kadın çalışan oranımız ise yüzde 40.” ifadelerinde bulunuyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi, çalışanların yeteneklerini geliştirmeyi ve bu konularda topluma ve sektöre katkı sağlamayı amaçladıkları elle@legrand (Legrand’ta Kadın) platformunun çalışmalarından bahseden Gül Sevinç Selçuk, “Elektrik sektöründe kadın sayısını artırma, kız çocuklarının mühendisliğe olan ilgisini artırmak için eğitim sektörüyle iş birlikleri, kız çocuklarını okutan yardım kuruluşlarına bağış kampanyaları ve farkındalığı artıran seminerler gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımıza bilinçlendirici seminerler düzenliyoruz ve mentorluk sistemi ile destekliyoruz. Bunun yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliğinin lise ve üniversite düzeyinde yerleşmesi gereken bir konu olduğunu biliyor ve geleceğimizi oluşturacak lise ve üniversiteli gençleri destekliyoruz.” dedi.

Bina elektirik altyapı ürün sistem