Bitfinex Alpha 91. Raporu yayımlandı

Bitfinex Alpha Raporu'na göre geçtiğimiz hafta sonu Bitcoin'de yaşanan yükseliş, yatırımcıların Bitcoin'e olan güveninin arttığını ortaya koydu.

Grayscale GBTC fonlarının satışındaki yavaşlama ve kripto varlıklarına giren toplam para miktarındaki artış, bu yükselişin sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca yeni Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülerek hızla büyümesi bu olumlu tabloyu destekliyor. Kısa, orta ve uzun vadede Bitcoin’in yukarı yönlü hareketinin devam edeceği öngörülüyor. 

91. Bitfinex Alpha Raporu’na göre geçtiğimiz hafta sonu Bitcoin’de yaşanan yükseliş, yatırımcıların Bitcoin’e olan güveninin giderek arttığını açığa çıkardı. Bu yükselişin sebebi ise kısmen Grayscale GBTC fonlarının satışındaki yavaşlamaya kısmen de kripto varlıklarına giren toplam para miktarındaki önemli artış gibi faktörlere bağlanıyor. Ayrıca yeni Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülerek MicroStrategy’nin sahip olduğundan çok daha fazla Bitcoin varlığına sahip olması bu varlıklara girişin artmasıyla ilişkilendiriliyor. Bu girişler, önümüzdeki günlerde Bitcoin’in boğa piyasasına girmesi için olumlu bir tablo çiziyor. Bu girişler, 2024’te yaklaşan Bitcoin halving süreciyle Bitcoin arzının yüzde 70’inden fazlasının uzun vadeli yatırımcıların elinde olmasıyla, yani likit olmayan arzın sürekli yüksek seviyelerde seyretmesiyle birleştiğinde Bitcoin fiyatının önümüzdeki günlerinde boğa piyasasına girileceğine dair olumlu bir tablo çiziyor. 

Zincir üstü veriler, özellikle MVRV oranının bir yıllık basit hareketli ortalamasının üstüne çıkması gibi göstergelerle Bitcoin’in boğa piyasasına girdiğini açığa çıkarıyor. Kısa vadeli oyuncuların realize edilen fiyatları da olumlu sinyaller veriyor çünkü bu metriğin artış hızının yavaşlaması, kâr satışlarında bir yavaşlama olduğunu ve piyasanın daha fazla büyüme potansiyeli taşıdığına dair genel bir kanaat oluştuğunu gösteriyor.  

Piyasaya yeni sürülen Bitcoin ETF’leri, kripto sektöründe tarihi bir dönüm noktası oldu. Toplam varlıkları MicroStrategy’nin Bitcoin miktarını bile aşmış durumda. Bu hızlı büyüme, özellikle varlıklara daha kolay erişimi tercih eden ve varlıklarını saklaması için yetkisini üçüncü bir tarafa devretmeye istekli yatırımcıların bu ürünlere yönelik güçlü bir talebi olduğunu gösteriyor. Bu gelişmeyle birlikte düzenleyici ortam da gelişmeye devam ediyor. Örneğin Hong Kong, tezgâh üstü alım satım işlemlerini regüle etmek amacıyla yeni bir lisanslama çerçevesi için kamuoyu istişaresinin gerçekleştirildiği bildirildi. Bu girişimin temel amacının kara para aklama ve terörizmin finansmanı risklerini engellemek için daha net düzenleyici kurallar getirerek yatırımcıları korumak olduğu açığa çıkıyor. 

Kripto yatırımlarına yönelik kurumsal ilgi, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından Bitcoin vadeli işlemlerindeki yüzde 42’lik artışla ocak ayında işlem hacminde yüzde 35’lik bir artışa yol açtı bu da Chicago Ticaret Borsası verilerine yansıdı.  Bunun yanında, Güney Kore’nin 19 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası ile düzenleyici ortamın başka bölgelerde de giderek sıkılaştığı görülüyor. Bu yasa, piyasa manipülasyonu ve yasadışı alım satım işlemleri gibi ağır suçlara yönelik ciddi cezaları içeren kripto para sektörüne sıkı düzenlemeler getiriyor. 

  

bitcoin bitcoin dolar bitcoin kaç dolar bitcoin yorum bitcoin kaç tl