Bayram Öncesi Fabrikalarda Üretim Hız Kazandı

Dokuz gün olması kesinleşen Ramazan Bayramı öncesi ihracat yapan firmalar çalışmalarına hız verdi. 

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, “İhracata yönelik çalıştığımız için fuarların olması ve fuarlara son numuneleri ve ürünleri yetiştirebilmek için çalışıyoruz. İhracat artarak devam ediyor ancak bizim hedefimiz her zamanki gibi katma değeri yüksek ürünler üretebilmek. Bayram tatilleri bizim için de yenilenme dönemi. Çalışma sahalarımızı en iyi koşullara yükseltmek, bakım ve onarım ihtiyaçlarını gidermek için ideal zamanlar” dedi.

“BAYRAMDA FAZLA MESAİ DEVAM EDECEK”

Bayramda üretimin devam edeceğini belirten Çevikel, “Bizimhiç kesemediğimiz siparişi alınmış üretimler var. Bu üretimlerden dolayı da birçok firma bayramda fazla mesaili devam edecek. Bunun yanında diğer sektörlerde de canlanma yaşanacağı için ülkemiz ekonomisi adına mutluyuz” diye konuştu.

“KADIN ÇALIŞMA ORANI ARTTIKÇA İSTİHDAMDAKİ AÇIK AZALIYOR”

TÜİK verilerine göre Ekonomi önceki yıla göre 483 bin kişiye daha fazla istihdam yaratmış ve toplam istihdam 32 milyon 56 bin olmuştu. İşsizlik rakamlarında son aylarda düşüşyaşandığını ifade eden DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bunda kadınların çalışma oranının etkisi oldukça büyük. Kadın çalışma oranı arttıkça istihdamdaki açık azalıyor. Hatta herkesin de bildiği üzere yeteri kadar kalifiye ya da vasıfsız da eleman bulunamadığı için göç edenlerin istihdam edilmesi söz konusu ile. Bu durum aslında bizim avantajımız aza. İstihdam oranlarının düşmesi gayet güzel” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN NİTELİKLİ ÜRETİM YAPABİLMEK”

Teknolojinin gelişmesiyle insanlar kendilerini geliştirebilecekleri uygulamalara, kurslara daha kolay bir şekilde katılabiliyor.  DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Artık teknolojinin de gelişmesiyle beraber insanlar nitelik dekazanmaya çalışıyorlar ve kalifiye olmak adına hem teknoloji eğitimleri almaya başlıyorlar hem de çeşitli kurslara gidiyorlar. Bu da bizi ilerleyen yıllarda daha katma değeri yüksek ürünler üretmeye itecek. Önemli olan zaten burada nitelikli üretim yapabilmek. O yüzden istihdam edilen kişinin de niteliğinin artması bizim için önemli. Devletin verdiği finansal okuryazarlık ve teknolojiyle alakalı tüm eğitimleri sonuna kadar destekliyoruz. Çünkü bugün atılan tohumların ülkemizi 10 sene sonra çok daha farklı bir yere getireceğini biliyoruz” diye konuştu

ihracat nedir ihracat ihracat ne demek ihracatçılar birliği ihracat genelgesi ihracat sektörü