Arıların Ekosistem İçin Önemine Dikkat Çekiyor

Arıların, doğanın sunduğu biyolojik çeşitliliğin ve sürekliliğin mimarlarından biri olduğunun altını çizen Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, 'Çiçekli bitkilerin ve ağaçların %80'i arıların taşıdığı polenler sayesinde çoğalıyor. Dünya tarımsal üretiminin en az üçte biri, arıların tozlaşma işlemi gerçekleştirmesi sayesinde elde ediliyor' dedi.

Dünya Arı Günü, her yıl tüm dünyada 20 Mayıs tarihinde kutlanıyor. Arıların insanlık ve dünyamız için taşıdığı önemin hatırlanması ve bu konuda bir farkındalık oluşması amacıyla kutlanan bu özel günde, Balparmak da “Arılar Varsa Gelecek Var” sloganıyla hayata geçirdiği etkinliklerle arıların ekosisteme katkıları ve arıları korumak için neler yapılabileceğini herkese anlatmayı hedefliyor. Balparmak’ın kurulduğu günden bu yana balın, arının ve arıcılık mesleğinin geleceğini korumak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, arıların doğanın sunduğu biyolojik çeşitliliğin ve sürekliliğin mimarlarından biri olduğunun altını çiziyor.

 

Dünya tarımsal üretiminin en az üçte biri arılar sayesinde elde ediliyor

Arıların 100 milyon yıldır kutuplar dışında dünyanın her yerinde varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Altıparmak, şunları söyledi: “Arılar, çiçeklerden veya bazı bitkilerin salgılarından nektar toplamak için günde yaklaşık olarak 1.500 çiçeği dolaşıyor. Dünyada gıda üretiminin yüzde 90’ı, 82 bitki türünden elde ediliyor. Bu bitki türlerinin yaklaşık yüzde 63’ü bal arıları tarafından tozlanmaya ihtiyaç duyuyor. Çiçekli bitkilerin ve ağaçların %80’i arıların taşıdığı polenler sayesinde çoğalıyor. Dünya tarımsal üretiminin en az üçte biri, arıların tozlaşma işlemini gerçekleştirmesi sayesinde elde ediliyor. Kısacası arılar ekosistemimizde çok önemli bir rol üstleniyor. Biz de bunun için Arılar Varsa Gelecek Var diyoruz.”

 

Migros’tan alacağınız Balparmak ballar Malatya’da ormana dönüşüyor

Bu yıl yine Migros ve TEMA Vakfı ile birlikte arıların geleceği için yola çıktıklarını söyleyen Altıparmak, gerçekleştirdikleri çalışmayı şöyle anlatıyor: “18-31 Mayıs tarihleri arasında tüm Migros mağazalarından ve Migros uygulamasından satın alınan her Balparmak Yayla Çiçek Balı 850 g ve Çam Balı 350 g ile Malatya’da TEMA Vakfı iş birliğiyle oluşturulacak 10 bin fidanlık hatıra ormanına desteğe dönüşecek. Migros mağazalarında arıcı kostümüyle Katla Balla Çam Balı dağıtımı gerçekleştirmenin yanısıra, yine Migros mağazalarında “Arılar Tarafından Üretildi” iletişim çalışmalarımızla ve arının ekosistem için önemi hakkında farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyoruz..”

Balparmak sadık müşterilerini kampüsünde ağırlayacak

Balparmak, Kafa Radyo ile gerçekleştirdiği özel projesiyle daha geniş kitlelere ulaşarak arının önemini anlattı. Ünlü DJ Nihat Sırdar’ın programında dinleyicilere arılar hakkında sorular soruldu, en güzel yanıtı veren 10 dinleyiciye Balparmak’tan hediyeler gönderildi. Ayrıca Balparmak markasına yıllar boyu sadık kalan 50 Migros müşterisini kampüsünde ağırlayacak olan Balparmak, misafirlerine balın kovandan sofraya olan yolculuğuyla ilgili keyifli bir deneyim yaşatacak.

arı maya arı arı yayınları bal